Muğla Son Dakika Haber
32,3818 %-0.18
34,7451 %0
40,6558 %0.2
4,4728 %-0.15
2.036.427 %-1.815
Ara
ANASAYFA MENTEŞE HABER Menteşe'deki Mermer Ocağı Projesinin ÇED Süreci Tamamlandı

Menteşe'deki Mermer Ocağı Projesinin ÇED Süreci Tamamlandı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan mermer ocağı projesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci sona erdi.
yazar
Menteşe Haber
Son Dakika Haber
1179
GÖSTERİM
Menteşe'deki Mermer Ocağı Projesinin ÇED Süreci Tamamlandı

Menteşe'deki Mermer Ocağı Projesinin ÇED Süreci Tamamlandı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan mermer ocağı projesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci sona erdi. Kommersan Mermer Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından İkizce Mahallesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan projenin ÇED süreci, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından sonlandırıldı.

Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Menteşe ilçemizde, İkizce Mahallesi Mevkii'nde Kommersan Mermer Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan 'ııgrup maden (mermer) ocağı' projesi, 29 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe giren 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi yönetmeliğinin 5. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendinde belirtilen 'projenin, ilgili mevzuata uygun olmadığının tespiti halinde, ÇED süreci aşamasına bakılmaksızın sonlandırılır' hükmü gereğince ÇED süreci sonlandırılmıştır."

Bu gelişmeyle birlikte Menteşe ilçesindeki mermer ocağı projesinin hayata geçirilmesi planı sona ermiştir. Çevre koruma ve mevzuata uyum ilkeleri göz önünde bulundurularak alınan bu karar, bölgedeki doğal yaşam ve çevre kalitesi açısından olumlu bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Köyceğiz Nöbetçi Eczaneler Mart 2024

Köyceğiz Nöbetçi Eczaneler Mart 2024