Muğla Son Dakika Haber
32,3940 %-0.15
34,7928 %0.12
40,6828 %0.25
4,4738 %-0.14
2.031.895 %-2.087
Ara
ANASAYFA MARMARİS HABER Toprak Dede Marmaris’te yaşayacak

Toprak Dede Marmaris’te yaşayacak

Marmaris Belediye Meclisi'nin kararıyla onurlandırılarak bu alana adının verilmesiyle taçlandırıldı. Ayrıca, Toprak Dede olarak bilinen Karaca'nın en sevdiği ağaç türü olan meşe fidanları da bu alanda toprakla buluştu.
yazar
Marmaris Haber
Son Dakika Haber
1081
GÖSTERİM
Toprak Dede Marmaris’te yaşayacak

Toprak Dede'nin İsimleriyle Tanışacağı Yeşil Marmaris Alanı

Marmaris'in gözde yerlerinden Beldibi'nde bulunan yeşil bir alana, TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca'nın adı verildi. Karaca'nın büyük bir özveriyle sürdürdüğü doğa koruma çalışmaları ve erozyon tehlikesine dikkat çekme çabaları, Marmaris Belediye Meclisi'nin kararıyla onurlandırılarak bu alana adının verilmesiyle taçlandırıldı. Ayrıca, Toprak Dede olarak bilinen Karaca'nın en sevdiği ağaç türü olan meşe fidanları da bu alanda toprakla buluştu.

Toprak Dede'nin mirasını yaşatabilmek adına gerçekleştirilen fidan dikim törenine Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da katıldı. TEMA Vakfı Marmaris ve Milas İlçe Temsilcileri tarafından üretilen saçlı meşe fideleri, özenle Marmaris Belediyesi'ne teslim edildi ve adanın yeşil dokusuna katkıda bulunmak üzere bu özel alanda yerlerini aldı.

TEMA Marmaris İlçe Temsilcisi Burcu Karaarslan, daha önce parklara dikilen meşe fidanları hakkında bilgi vererek, "Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca'nın anısını nesiller boyunca Marmaris'te yaşatma kararı aldık. Bu sebeple, Karaca'nın çocukluğundan beri sevdiği meşe fidanlarını da parklarımızda yetiştirdik ve toprakla buluşturduk. Bu, bizim için ayrı bir öneme sahip" şeklinde konuştu. Karaarslan ayrıca, desteklerinden dolayı Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'a teşekkür plaketi takdim etti. Törenin devamında Başkan Oktay ve Karaarslan, birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

TEMA Vakfı ve Marmaris Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek düzenlemelerle bu özel alanda doğaya ve çevreye yönelik farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Toprak Dede Hayrettin Karaca'nın anısının yaşatılacağı bu yeşil alan, Marmaris'e ve ziyaretçilerine bir doğa mirası olarak sunulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Menteşe'deki Mermer Ocağı Projesinin ÇED Süreci Tamamlandı

Menteşe'deki Mermer Ocağı Projesinin ÇED Süreci Tamamlandı