Muğla Son Dakika Haber
32,4169 %-0.07
34,8157 %0.19
40,6785 %0.25
4,4735 %-0.14
2.027.046 %-2.791
Ara
ANASAYFA BODRUM HABER Bodrum'da Hayvan Katliamını Gerçekleştiren Zanlı Tutuklandı

Bodrum'da Hayvan Katliamını Gerçekleştiren Zanlı Tutuklandı

Muğla'nın Bodrum ilçesi Akyarlar Mahallesi'nde 12 kedi ve köpeği zehirleyen şüpheli, jandarma ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı. Zanlı, yapılan işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.
yazar
Bodrum Haber
Son Dakika Haber
1201
GÖSTERİM
Bodrum'da Hayvan Katliamını Gerçekleştiren Zanlı Tutuklandı

Bodrum'da Hayvan Katliamını Gerçekleştiren Zanlı Tutuklandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 12 kedi ve köpeği zehirleyen şüpheli, jandarma ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı. Zanlı, yapılan işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Akyarlar Mahallesi'nde yaşanan olayda, yiyeceklerine zehir katılarak telef olan 4 köpek ve 3 kediyle ilgili şok edici gelişmeler yaşandı. Bodrum Belediyesi Turgutreis Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen 5 köpek ise sağlıklarına kavuşturuldu.

Olayın ardından Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu üyeleri ve mahalle sakinleri, faillerin bulunup cezalandırılması için imza kampanyası düzenlemiş ve suç duyurusunda bulunmuştu.

Jandarma ekipleri, 45 ayrı güvenlik kamerasına ait 72 saatlik görüntüleri titizlikle inceledi. Yapılan detaylı çalışmalar sonucunda, olayın failinin bölgede gece bekçiliği yapan İbrahim Ö. olduğu belirlendi. Zanlının evinde yapılan aramalarda toz zehir ele geçirildi.

Şüpheli, güvenlik kamerası kayıtlarındaki delillerle birlikte gözaltına alındı. Ancak mahkemede verdiği çelişkili ifadeler sonucunda "evcil hayvanı kasten öldürmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bölgedeki hayvanseverler ve toplum, zanlının tutuklanmasıyla birlikte bir nebze olsun rahat bir nefes aldı. Ancak olayın ardından yükselen duyarlılık, hayvan haklarının korunması ve benzer olayların önlenmesi için daha fazla önlem alınması gerektiği noktasında kamuoyunu bir kez daha uyandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Menteşe’de 6. Geleneksel Hamsi Festivali: 5 Ton Hamsi Dağıtılacak

Menteşe’de 6. Geleneksel Hamsi Festivali: 5 Ton Hamsi Dağıtılacak