Muğla Son Dakika Haber
32,3926 %-0.15
34,7779 %0.08
40,6366 %0.15
4,4730 %-0.15
2.031.023 %-2.437
Ara
ANASAYFA GENEL Chp bilecik'i kaybetti Akp Chp İyi parti Bilecik'te ittifak yaptı

Chp bilecik'i kaybetti Akp Chp İyi parti Bilecik'te ittifak yaptı

Chp bilecik'i kaybetti Akp Chp İyi parti Bilecik'te ittifak yaptı. Melek Mızrak Subaşı Yerine Mustafa Sadık Kaya Başkan Oldu. AK Parti, MHP ve İYİ Parti İttifakıyla Bilecik Belediyesi'ni Kazandı
yazar
Güven Kocaavcı
Haber Sitesi Yayın Yönetmeni
592
GÖSTERİM
Chp bilecik'i kaybetti Akp Chp İyi parti Bilecik'te ittifak yaptı

AK Parti, MHP ve İYİ Parti İttifakıyla Bilecik Belediyesi'ni Kazandı

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in rüşvet operasyonu sonucu görevden alınmasının ardından yapılan seçimde, AK Parti, MHP ve İYİ Parti ittifakıyla CHP'nin adayı Melek Mızrak Subaşı'na karşı zafer elde etti. İlk turda kazananın çıkmadığı seçimde, ikinci turda AK Parti'nin adayı yarıştan çekildi. İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız aday olan Mustafa Sadık Kaya, AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin desteğiyle Bilecik Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Melek Mızrak Subaşı Yerine Mustafa Sadık Kaya Başkan Oldu

CHP'nin adayı Melek Mızrak Subaşı'na karşı yapılan seçimde, Bilecik Belediye Başkanlığı koltuğuna İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız aday olan Mustafa Sadık Kaya getirildi. Böylece CHP, yerel seçimler öncesi kaybettiği Bilecik Belediyesi'ni geri alamamış oldu.

Bilecik Belediye Başkanlığı Seçimlerinde Mustafa Sadık Kaya Zaferi

Bilecik Belediye Başkanlığı için düzenlenen seçimlerde, ilk iki turda kazanan çıkmayınca üçüncü tura geçildi. Melek Mızrak Subaşı (CHP), Hasan Cinit (AK Parti-MHP İttifakı), ve bağımsız aday Mustafa Sadık Kaya'nın yarıştığı seçimlerde, üçüncü tur sonunda Mustafa Sadık Kaya AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin de desteğiyle Bilecik Belediye Başkanlığı'na seçildi. İlk iki turda belirlenen sonuçlara göre Mustafa Sadık Kaya 14 oy alırken, Melek Mızrak Subaşı 11 oyda kaldı. Bu sonuçla CHP, İYİ Parti'nin desteğini alamayarak Bilecik Belediyesi'ni kaybetmiş oldu.

Seçim öncesinde İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız aday olan Mustafa Sadık Kaya, AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin ittifakıyla kazandığı zaferle Bilecik'in yeni belediye başkanı oldu.

Bilecik Belediyesi'nin yeni başkanı Mustafa Sadık Kaya, seçim sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Meclisimizin bana gösterdiği teveccühle çok iyi bir neticeye ulaştığımı düşünüyorum. Bana güven gösterdiler, devam et dediler. 3. defa belediye başkan vekilliği yaptım burada, baktım olmuyor ben aday oldum. Bütün Bilecik için hayırlı olsun. Memleketimiz için hayırlı olsun." şeklinde konuştu. Ayrıca Kaya, "Bilecik'in ihtiyacı olanlara harcanacak para. Bana dediler ya sattılar diye. Ben satmadım, şu anda bile kasamızda para olmasına rağmen borçlanma istediler. Tüm işçilerin ve memurların hesaplarına paralar yatırıldı, hizmet bütçemiz var. Bunun değerlendirmesini Bilecik yapsın." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Esra Esra Tokelli hangi arabayı kazandı?

Esra Esra Tokelli hangi arabayı kazandı?