Muğla Son Dakika Haber
32,3926 %-0.15
34,7779 %0.08
40,6366 %0.15
4,4730 %-0.15
2.031.023 %-2.437
Ara
ANASAYFA GENEL İlahiyatçı Yazar Faruk Beşer Hayatını Kaybetti: ölüm Nedeni ve Cenaze Ne zaman Nerede?

İlahiyatçı Yazar Faruk Beşer Hayatını Kaybetti: ölüm Nedeni ve Cenaze Ne zaman Nerede?

İlahiyatçı Yazar Faruk Beşer Hayatını Kaybetti: ölüm Nedeni ve Cenaze Ne zaman Nerede? Faruk Beşer Kaç yaşındaydı? neden öldü? hastalığı neydi? nerelidir? kimdir ve çocukları, karısı kimdir. Hakkında Her Şey.
yazar
Güven Kocaavcı
Haber Sitesi Yayın Yönetmeni
1052
GÖSTERİM
İlahiyatçı Yazar Faruk Beşer Hayatını Kaybetti: ölüm Nedeni ve Cenaze Ne zaman Nerede?

İlahiyatçı Yazar Faruk Beşer Hayatını Kaybetti: ölüm Nedeni ve Faruk Beşer'in Cenazesi Ne zaman Nerede? Faruk Beşer Kaç yaşındaydı? Faruk Beşer neden öldü? Faruk Beşer'in hastalığı neydi? nerelidir? kimdir ve çocukları, karısı kimdir. Hakkında Her Şey.

Türkiye'nin önemli ilahiyatçılarından biri olan Faruk Beşer, hayatını kaybetti. Pek çok eseri ve düşünceyle tanınan ilahiyatçı yazarın vefatı, sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Faruk Beşer'in ölüm haberiyle birlikte hastalığı, yaşamı ve cenaze detayları merak konusu oldu.

Resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Faruk Beşer vefat etmiştir. Cenazesi bugün ikindi namazının ardından Maşukiye Değirmenbaşı Camii'nden (Kartepe/Kocaeli) kaldırılacaktır" ifadeleriyle vefat haberini duyuran aile, sevenlere cenaze programı hakkında bilgi verdi.

Faruk Beşer'in hayatı ve eserleriyle ilgili takdirle anılan bir ilahiyatçı olarak geride bıraktığı miras, onun düşünsel katkılarını gelecek nesillere taşıyacaktır.

Prof. Faruk Beşer'in Ölümü: Hastalığı ve Son Dakika Açıklamaları

Türkiye'nin önemli ilahiyatçılarından Prof. Faruk Beşer'in vefatı, ağır bir koronavirüs hastalığı sonrasında damarlarına stent takılması ve beyin felci yaşamasıyla gündeme gelmişti. Pek çok seveni tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanan ölümünün ardında, Beşer'in yaşadığı sağlık sorunları merak konusu oldu.

20 gün önce ağır bir koronavirüs hastalığı geçiren Prof. Faruk Beşer, tedavisinin devam ettiği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hastalığının ardından damarlarına 5 stent takılmasının yanı sıra beyin felci geçiren Beşer'in durumu kritik bir hal alarak ölümle sonuçlandı. Türk ilahiyat dünyasının önemli isimlerinden biri olan Faruk Beşer, 1952 yılında doğmuş ve İslam Hukuku dalında doktor unvanını almıştır.

Diyanet Tecrübesi ve Malezya'daki Öğretmenlik Yılları

Prof. Faruk Beşer, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 8 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunmuş, ardından Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde İslam Hukuku ve İslam Milletler Hukuku dersleri vererek uluslararası alanda öğretmenlik kariyerine başlamıştır.

İlahiyat ve Yazarlık Kariyeri

Ülkemizde birçok üniversitede görev alan Prof. Faruk Beşer, ilahiyat alanındaki bilgi birikimiyle öne çıkmış ve ilahiyatçı yazar kimliğiyle birçok esere imza atmıştır. Çeşitli dönemlerde Türkiye'de önemli üniversitelerde ders vererek genç nesillere bilgi aktarmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Chp bilecik'te kaybetti

Chp bilecik'te kaybetti